Jasheway most 53 éves, és hivatalosan is posztmenopauzás

Jasheway most 53 éves, és hivatalosan is posztmenopauzás

Írta: Maureen Connolly 2020. november 2

Bedobozva a 2. évad 2. részében: „COVID-19 Long Haulers and the Patient Support Movement”

A COVID-19-túlélők, Fiona Lowenstein és Nikki Brueggeman megosztják tapasztalataikat az egészségügyi rendszerben a járvány alatti navigációról, és arról, hogy hogyan éltek. . .

Írta: Maureen Connolly 2020. október 21

Bedobozva a 2. évad 1. részében: „A pandémia pszichológiai hatása a gyerekekre”

Dr. Andrew Solomon pszichológus és Amanda Jo Bustamante iskolai tanácsadó elmélkedik a COVID-19 gyermekekre gyakorolt ​​valódi mentális egészségkárosodásáról.  

Írta: Maureen Connolly 2020. október 15"

Amikor Leigh Anne Jasheway (Eugene, Ore.) 43 éves volt, élete felforrósodott – szó szerint. Mindig meleg volt, nem számít, hol volt. "Hirtelen sokkal hűvösebb hőmérsékleten éreztem jól magam, mint korábban." mondja Jasheway. Hamarosan a menstruációja rendszertelenül kezdett megjelenni – ez a menopauza előtti jellegzetes tünet.

Jasheway kissé furcsának tartotta, tekintve, hogy még csak a negyvenes évei elején járt. Így a nőgyógyász éves találkozóján megkérdezte őt róla "kiszámíthatatlan" időszakokban. Azt mondta neki, hogy rendszertelen menstruációi és a normálisnál melegebb hőmérséklete a perimenopauza jelei, vagyis a menopauza beköszönte előtti időszak.

Jasheway hallott arról, hogy azok a nők, akik életük későbbi szakaszában kezdenek menstruálni, hajlamosak korai vagy korai menopauzát tapasztalni. Így hát az járt a fejében, hogy korai menopauzát tapasztalhat. De ez egy gyakori tévhit: a menstruáció kezdetének kora nem befolyásolja azt az életkort, amikor egy nő belép a menopauzába.

A menopauza valójában csak akkor érhető el, ha a menstruáció egy teljes évre teljesen leállt, és a menopauza átlagos életkora 51 év. A menopauza idején 45 évnél fiatalabb nőket korai menopauzában lévőnek tekintik. Ha 40 évnél fiatalabb, azt korai petefészek-elégtelenségnek vagy korai menopauzának nevezik.

Kapcsolódó: Beat Menopause Fatigue

Perimenopause: megbirkózni az életében bekövetkezett változásokkal

A menstruáció közelgő elvesztése és a gyermekvállalási képesség sok nő számára nehéz lehet feldolgozni. Ez az identitásuk változása. Nem úgy Jasheway esetében. Soha nem voltak gyermekei, bár második férjével megpróbálták teherbe esni. "Soha nem tartoztam azok közé az emberek közé, akiknek [a termékenység elvesztése] nagy dolog volt," ő mondja. "Az énképem nem kötődik a petefészkeimhez. "

A perimenopauzában lévő nők nem olyan termékenyek, mint a menopauza előtti nők, de az ovuláció még mindig előfordulhat, ami azt jelenti, hogy azoknak a szexuálisan aktív nőknek, akik életük ezen szakaszában nem akarnak teherbe esni, továbbra is fogamzásgátlót kell alkalmazniuk. Noha Jashewayt nem volt gyereke, az nem zavarta meg, az alapértelmezett fogamzásgátlás igen: nem akart tablettát szedni a menopauza körüli tüneteinek enyhítésére – ez egy általánosan ajánlott kezelés.

A hormonok kerülése nagyon fontos volt számára. Az ok: Fájdalmas funkcionális petefészekcisztái voltak, amelyek kevésbé fájdalmasak voltak a perimenopauza során, és üdvözölte a fájdalom enyhítését.

„Nem akartam szedni a tablettát, mert ezek a hormonok a cisztáimmal kapcsolatos probléma részét képezték." ő mondja.

De végül hormontapaszt használt a hőhullámok leküzdésére, mert túl súlyosak voltak. Jasheway azt mondja, nem voltak hangulati ingadozásai (legalábbis ő nem így gondolja), így bár a mostani volt férje tudhatta, hogy rendszertelen a menstruációja, a menopauza körüli tünetei nem igazán érintették őt.

Kapcsolódó: Növelje önbizalmát a menopauza alatt

A perimenopauza vad lovaglása

Jasheway hőhullámai és éjszakai izzadása 48 éves korában jelentkezett. Jasheway humoros motivációs előadó, és éppen egy konferencián lépett fel a színpadon, amikor hőhullám ütött ki. Olyan erősen izzadt, hogy rövidre zárta a mikrofont.

Egy ponton éjszakai izzadása körülbelül három hétig visszatartotta az alvástól. Amikor éjszaka izzadt vagy hőhullám támadt, hirtelen elájult, és nem tudta rendbe tenni a gondolatait. Ezért kezdte el használni a hormontapaszt, hogy kordában tartsa kontrollálhatatlan izzadását.

Jasheway most 53 éves, és hivatalosan is posztmenopauzás. Van néhány tanácsa a menopauza körüli szakaszában kezdő nőknek, életkoruktól függetlenül. "Ne kezeld magad betegként, de légy türelmes, mert ez néha hosszú, göröngyös út," mondja Jasheway. "Feltétlenül beszélje meg partnerével, hogy mi történik a testével és az elméjével. És ügyeljen arra, hogy jó ételekkel, testmozgással és jó egészségügyi szokásokkal vigyázzon magára, mert hosszú távon ez sokkal jobb átmenetet tesz lehetővé az élet ezen új részébe. "

Iratkozzon fel Női Egészségügyi Hírlevelünkre!

A legújabb a menopauzában

A kísérleti kezelés helyreállíthatja a termékenységet a korai menopauzában szenvedő nőknél

Az új terápia csökkentheti a szívbetegségek és a csontritkulás életkorral összefüggő kockázatát is.

Becky Upham 2021. április 2

A menopauza körüli súlygyarapodás az alváshiányhoz kapcsolódik

Egy új tanulmány szerint a menopauza során fellépő alvásproblémák megválaszolatlansága miatt a nők meghízhatnak.

Írta: Meryl Davids Landau 2021. március 22

A hormonterápiák csökkentik a nők éjszakai vizelési ingerét

Jó hír azoknak a posztmenopauzás nőknek, akik úgy szeretnék átaludni az éjszakát, hogy nem ébrednek fel pisizni: a HT segíthet mélyebb alvásban és kevesebb felébredésben. . .

Írta: Beth Levine 2021. március 17

Szex menopauza után: A pszichológiai tényező

A menopauza után a szex… hát… fájhat. Így nem csoda, hogy a szex sok nőben szorongást okozhat. Íme, hogyan lehet legyőzni ezeket az érzelmeket és szexelni. . .

Írta: Andrea Peirce 2021. február 17

A szociális támogatás segíthet a menopauza tünetein, de a közeli barát nem elég

Egy új tanulmány azt is sugallja, hogy a stresszes eseményekkel szembeni ellenálló képesség segít a nőknek a hőhullámok kezelésében.

Írta: Meryl Davids Landau 2021. január 27

A menopauzás szívdobogás szorongást okozhat, súlyos egészségügyi problémát jelezhet

A száguldó szívverés, a rebegés és a kihagyott szívverések gyakoriak lehetnek a menopauza előtt és alatt.

Becky Upham 2020. december 22

A menopauza átmenete komoly szívbetegség kockázatának időszaka

Az American Heart Association tudományos nyilatkozata leírja a hormoningadozások által okozott szív- és érrendszeri problémákat, és azt, hogy miért kulcsfontosságú a korai cselekvés.

Írta: Meryl Davids Landau 2020. december 1

Több súlyos menopauza tünete, amelyek a szívbetegségek fokozott kockázatához kapcsolódnak

A szélsőséges hőhullámok és egyéb tünetek nem csak kellemetlen, hanem figyelmeztető jel is.

Írta: Kaitlin Sullivan 2020. október 13

Menopauzával és alvással kapcsolatos hírek: A NAMS 2020 5 fő problémával foglalkozik

A menopauzális alvászavarok lehetséges kezelései az Észak-Amerikai Menopauza Társaság idei konferenciájának kiemelt témája.

Írta: Beth Levine 2020. szeptember 30

Hot Flash kezelési hírek: Négy elvihető a NAMS 2020-ból

Az Észak-Amerikai Menopauza Társaság éves találkozója a vazomotoros tünetek nemhormonális és hormonális kezelésének ígéretes frissítéseit emeli ki.

Írta: Beth Levine 2020. szeptember 28"

Iratkozzon fel Szívegészségügyi Hírlevelünkre!

Legújabb szívegészségügy

Az új szív-egészségügyi irányelvek a hasi zsírra összpontosítanak, nem csak a testsúlyra

Az új irányelvek szerint a vastagabb derékbőség növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát még azoknál is, akiknek nincs túlsúlyuk vagy elhízottak. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. április 27

6 dolog, amit a szívbetegeknek tudniuk kell a COVID-19 vakcinákról

Találja meg a választ a védőoltás beszerzésével és az esetleges mellékhatásokkal kapcsolatos kérdéseire.

Írta: Kaitlin Sullivan 2021. április 5

Az American Heart Association hivatalossá teszi a Heart-Mind Kapcsolatot

 Az AHA szerint a mentális és a szív- és érrendszeri egészséget összekapcsoló kutatások elérték a kritikus tömeget. És lehet cselekedni is.

Írta: Allison Young, 2021. március 26

A testmozgás, nem a tesztoszteronterápia, javítja az artériák egészségét középkorú és idősebb férfiakban

Annak ellenére, hogy a tesztoszteronterápia növelheti ennek a férfi nemi hormonnak a szintjét, egy új klinikai vizsgálat azt sugallja, hogy ez nem segít a belső bélés kialakításában. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. március 1

Az éneklő sebészek új zenét adnak ki a szív hónapjában

A duó második EP-jének célja, hogy felhívja a figyelmet, és arra ösztönözze a hallgatókat, hogy szívük egészségét helyezzék előtérbe.

Írta: Katie Williams 2021. február 26

Sok idős felnőtt szed aszpirint a szív egészségére, még akkor is, ha ez nem ajánlott

Azok a 75 év felettiek, akiknek soha nem volt szív- és érrendszeri eseményük, például szívinfarktus vagy szélütés, nem valószínű, hogy profitálnak a napi aszpirinből. De egy új. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. február 24

A transznemű nők az életkor előrehaladtával egyedi szívkockázatokkal küzdenek

A nemi hovatartozást megerősítő hormonkezelés idővel olyan szív- és érrendszeri kockázatokat jelent a transznemű nők számára, amelyek eltérnek a nőket fenyegető kockázatoktól. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. február 22

Kérdezze meg Castle Connolly legjobb orvosát: mit kell tudnia szíve egészségéről

A Castle Connolly Top Doctorként elismert haladó szívelégtelenség és transzplantációs kardiológiai szakember válaszol a szív megtartásával kapcsolatos kérdésekre. . .

2021. február 22-ig

A fiatal fekete felnőttek sokkal nagyobb kockázatnak vannak kitéve a szívátültetés után

Egy új tanulmány szerint a fiatal fekete felnőttek kétszer nagyobb valószínűséggel halnak meg a beavatkozást követő egy éven belül.

Szerző: Jordan M. Davidson 2021. február 5

Artériás károsodáshoz kötődő terhességi cukorbetegség évekkel a terhesség után

Azoknál a nőknél, akiknek terhességi cukorbetegségük van a terhesség alatt, fokozott a kockázata az úgynevezett koszorúér meszesedésnek – a felhalmozódó lepedéknek. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. február 2"

Iratkozzon fel Szívegészségügyi Hírlevelünkre!

Legújabb szívegészségügy

Az új szív-egészségügyi irányelvek a hasi zsírra összpontosítanak, nem csak a testsúlyra

Az új irányelvek szerint a vastagabb derékbőség növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát még azoknál is, akiknek nincs túlsúlyuk vagy elhízottak. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. április 27

6 dolog, amit a szívbetegeknek tudniuk kell a COVID-19 vakcinákról

Találja meg a választ a védőoltás beszerzésével és az esetleges mellékhatásokkal kapcsolatos kérdéseire.

Írta: Kaitlin Sullivan 2021. április 5

Az American Heart Association hivatalossá teszi a Heart-Mind Kapcsolatot

 Az AHA szerint a mentális és a szív- és érrendszeri egészséget összekapcsoló kutatások elérték a kritikus tömeget. És lehet cselekedni is.

Írta: Allison Young, 2021. március 26

A testmozgás, nem a tesztoszteronterápia, javítja az artériák egészségét középkorú és idősebb férfiakban

Annak ellenére, hogy a tesztoszteronterápia növelheti ennek a férfi nemi hormonnak a szintjét, egy új klinikai vizsgálat azt sugallja, hogy ez nem segít a belső bélés kialakításában. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. március 1

Az éneklő sebészek új zenét adnak ki a szív hónapjában

A duó második EP-jének célja, hogy felhívja a figyelmet, és arra ösztönözze a hallgatókat, hogy szívük egészségét helyezzék előtérbe.

Írta: Katie Williams 2021. február 26

Sok idős felnőtt szed aszpirint a szív egészségére, még akkor is, ha ez nem ajánlott

Azok a 75 év felettiek, akiknek soha nem volt szív- és érrendszeri eseményük, például szívinfarktus vagy szélütés, nem valószínű, hogy profitálnak a napi aszpirinből. De egy új. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. február 24

A transznemű nők az életkor előrehaladtával egyedi szívkockázatokkal küzdenek

A nemi hovatartozást megerősítő hormonkezelés idővel olyan szív- és érrendszeri kockázatokat jelent a transznemű nők számára, amelyek eltérnek a nőket fenyegető kockázatoktól. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. február 22

Kérdezze meg Castle Connolly legjobb orvosát: mit kell tudnia szíve egészségéről

A Castle Connolly Top Doctorként elismert haladó szívelégtelenség és transzplantációs kardiológiai szakember válaszol a szív megtartásával kapcsolatos kérdésekre. . .

2021. február 22-ig

A fiatal fekete felnőttek sokkal nagyobb kockázatnak vannak kitéve a szívátültetés után

Egy új tanulmány szerint a fiatal fekete felnőttek kétszer nagyobb valószínűséggel halnak meg a beavatkozást követő egy éven belül.

Szerző: Jordan M. Davidson 2021. február 5

Artériás károsodáshoz kötődő terhességi cukorbetegség évekkel a terhesség után

Azoknál a nőknél, akiknek terhességi cukorbetegségük van a terhesség alatt, fokozott a kockázata az úgynevezett koszorúér meszesedésnek – a felhalmozódó lepedéknek. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. február 2"

Iratkozzon fel Szívegészségügyi Hírlevelünkre!

Legújabb szívegészségügy

Az új szív-egészségügyi irányelvek a hasi zsírra összpontosítanak, nem csak a testsúlyra

Az új irányelvek szerint a vastagabb derékbőség növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát még azoknál is, akiknek nincs túlsúlyuk vagy elhízottak. . zenidol magyarország .

Írta: Lisa Rapaport 2021. április 27

6 dolog, amit a szívbetegeknek tudniuk kell a COVID-19 vakcinákról

Találja meg a választ a védőoltás beszerzésével és az esetleges mellékhatásokkal kapcsolatos kérdéseire.

Írta: Kaitlin Sullivan 2021. április 5

Az American Heart Association hivatalossá teszi a Heart-Mind Kapcsolatot

 Az AHA szerint a mentális és a szív- és érrendszeri egészséget összekapcsoló kutatások elérték a kritikus tömeget. És lehet cselekedni is.

Írta: Allison Young, 2021. március 26

A testmozgás, nem a tesztoszteronterápia, javítja az artériák egészségét középkorú és idősebb férfiakban

Annak ellenére, hogy a tesztoszteronterápia növelheti ennek a férfi nemi hormonnak a szintjét, egy új klinikai vizsgálat azt sugallja, hogy ez nem segít a belső bélés kialakításában. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. március 1

Az éneklő sebészek új zenét adnak ki a szív hónapjában

A duó második EP-jének célja, hogy felhívja a figyelmet, és arra ösztönözze a hallgatókat, hogy szívük egészségét helyezzék előtérbe.

Írta: Katie Williams 2021. február 26

Sok idős felnőtt szed aszpirint a szív egészségére, még akkor is, ha ez nem ajánlott

Azok a 75 év felettiek, akiknek soha nem volt szív- és érrendszeri eseményük, például szívinfarktus vagy szélütés, nem valószínű, hogy profitálnak a napi aszpirinből. De egy új. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. február 24

A transznemű nők az életkor előrehaladtával egyedi szívkockázatokkal küzdenek

A nemi hovatartozást megerősítő hormonkezelés idővel olyan szív- és érrendszeri kockázatokat jelent a transznemű nők számára, amelyek eltérnek a nőket fenyegető kockázatoktól. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. február 22

Kérdezze meg Castle Connolly legjobb orvosát: mit kell tudnia szíve egészségéről

A Castle Connolly Top Doctorként elismert haladó szívelégtelenség és transzplantációs kardiológiai szakember válaszol a szív megtartásával kapcsolatos kérdésekre. . .

2021. február 22-ig

A fiatal fekete felnőttek sokkal nagyobb kockázatnak vannak kitéve a szívátültetés után

Egy új tanulmány szerint a fiatal fekete felnőttek kétszer nagyobb valószínűséggel halnak meg a beavatkozást követő egy éven belül.

Szerző: Jordan M. Davidson 2021. február 5

Artériás károsodáshoz kötődő terhességi cukorbetegség évekkel a terhesség után

Azoknál a nőknél, akiknek terhességi cukorbetegségük van a terhesség alatt, fokozott a kockázata az úgynevezett koszorúér meszesedésnek – a felhalmozódó lepedéknek. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. február 2"

A szívverésének meghallgatása az egyik módja annak, hogy orvosa ellenőrizze szíve egészségét, hogy megállapítsa, van-e szabálytalan szívverése, például pitvarfibrillációja. Ha diagnosztizálták Önnél afib-t, és észrevehető tünetei vannak, akkor lehet, hogy tudja, hogyan érzi magát az afib szív a mellkasában és a csuklójában (ha tudja, hogyan kell megmérni a pulzusát), de lehet, hogy nem tudja, mi a különbség a normál szívverés és a csuklójában. egy afib szívverés.

Guest
Guest posting on BookBuzzr blogs will definitely boost your business and possibly earn you more clients. However, your writing must be unique and engaging to the audience. If you have an article or even just a topic in mind, relevant to writing, publishing, selling, or marketing books, we would love to see your proposed content! Feel free to submit Here!
Posts created 1409

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top