ABOUT Tor Idar Larsen

Tor Idar Larsen
Tor Idar Larsen, født 8. desember 1980 i Gjøvik, er en norsk forfatter med flere utgivelser som omhandler flyhistorikk og andre verdenskrig. Larsen er utdannet ved Høgskolen i Lillehammer, og arbeider til daglig som konsulent.   2009: Gladiator – Finn Thorsager, fra jage More...

BUY ONLINE

Description

1943, Skottland

Det er på tide å ta krigen tilbake til Norge. Seks de Havilland Mosquito tomotors jagerfly med nordmenn bak spakene returnerer til det okkuperte Norge. Deres oppgave er offensiv patruljering og rekognosering, og angrep mot tyske skip og fly.

Sjansene for å overleve? 1 av 3. Maks.

Med høy innsatsvilje, selvtillitt og en god porsjon naivitet til krigens realiteter tordner de unge nordmennene mot kysten av Norge. De tordner over kysten av Norge i monstermaskiner som skremmer dem selv like mye som de skremmer fienden.

Boken er en honnør til Norges tapreste generasjon ungdom. En tragikomisk roman om de brutale maskinene de fløy, jentene de elsket og alkoholen de drakk – i den rekkefølgen. Unge gutter som gjorde sin plikt for Norges frihet i flygende kister.

Det er ikke noe annet å gjøre enn å bite tennene sammen, overleve så lenge det lar seg gjøre, og ta en øl i mellomtiden. Den vanskeligste biten i enhver krig er ikke å vinne, men å holde hodet nok over vannet til å ikke tape den.