ABOUT Tor Idar Larsen

Tor Idar Larsen
Tor Idar Larsen, født 8. desember 1980 i Gjøvik, er en norsk forfatter med flere utgivelser som omhandler flyhistorikk og andre verdenskrig. Larsen er utdannet ved Høgskolen i Lillehammer, og arbeider til daglig som konsulent.   2009: Gladiator – Finn Thorsager, fra jage More...

BUY ONLINE

Description

Januar 1942. England er vått, kaldt, surt og jævlig. De Røde Drager, en Spitfire-skvadron i Royal Air Force er stasjonert på RAF Crondall i Sør-England. Skvadronen er på vei inn i et hardt år. Luftwaffe har introdusert jagerflyet Focke Wulf 190. Typen er totalt overlegen en Spitfire Mk. V. I tillegg må skvadronen fly såkalte rabarbratokt over kontinentet, noe mange ser på som rene selvmordsoppdrag. Skvadronsjef Gerald Millington er overbevist over at det ikke vil være mange igjen av dem før halve året er unnagjort.

 

I messa om kvelden og på pubene i London fester guttene som om det er deres siste dag i live. Om man ikke er død i morgen er det alltid en dag etter det. Alle vet at sjansene for å komme levende ut av krigen er lik null. Det gjelder å gjøre det beste ut av livet mens man har det. Det er når alt kommer til alt, «en helvetes ålreit krig».